Onze producten

Benieuwd naar wat wij doen?
Ontdek het hieronder.
Pig512

Biologische varkens

Benieuwd naar ons verhaal van de varkens?
Klik hieronder.

Lees meer >

Meelwormen

Benieuwd naar ons verhaal van de meelwormen?
Klik hieronder.

Lees meer >
Croplogo-01

Biologische groenten

Benieuwd naar ons verhaal over de groenten?
Klik hieronder.

Lees meer >
chicken

Biologische hennen

Benieuwd naar ons verhaal van de biologische hennen?

Klik hieronder.

Lees meer >

Overige
dieren

Benieuwd naar onze overige dieren op de boerderij?

Klik hieronder.

Lees meer >

Biologische varkens

Gezonde en blije dieren zijn de basis van eerlijk vlees. Door onze varkens een zo natuurlijk mogelijke omgeving te geven dragen we bij aan een goed leven voor de dieren. Zo krijgen onze varkens veel ruimte, kunnen altijd naar buiten als ze dat willen en stimuleren we natuurlijk gedrag. Onze varkens liggen binnen op een heerlijk bedje van biologisch stro en krijgen hooi en luzerne. Ook kunnen ze spelen met speeltjes die verschillen in kleur, geur en smaak. Zo houden we de varkens actief en alert.

Verder blijven de biggetjes, wanneer ze geboren zijn, lang bij hun moeder. Ook behouden ze hun krulstaart. Op die manier kunnen we snel zien hoe de varkens zich voelen, wel zo handig.

Al ons bio-logische vlees voldoet aan de Europese bio richtlijnen en het 3 sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Daarnaast voldoen wij ook aan de EKO-code, dit betekent dat wij nog meer doen voor onze varkens dan volgens de wet noodzakelijk is. Zo proberen wij bijvoorbeeld klimaat neutraal te werken, om zo nog duurzamer vlees te produceren. Kijk maar eens bij ‘Duurzaam Het Witte Water’, onder Onze Boerderij.

Varkens
meelwormen2

Meelwormen

Op onze boerderij kweken wij meelwormen voor diervoeding en de humane markt. Dit doen wij met de hoogst mogelijke kwaliteit. De grondstoffen en eindproducten voldoen aan de laatste Europese eisen voor voedselveiligheid. Al onze insecten zijn dan ook geschikt voor menselijke consumptie.

Wij kweken meelwormen onder de meest ideale omstandigheden met een biologisch uitgangspunt. Onze meelwormen zijn nog niet officieel biologisch gecertificeerd, maar houden ons wel aan de beschikbare richtlijnen. Samen met onze partners bouwen we in de insectensector aan een transparante keten om zo de kwaliteit te waarborgen.

Insecten zijn een belangrijke voedselbron voor verschillende diersoorten. Bij ons kunt u terecht voor meelwormen om uw vogels, vissen, reptielen of zoogdieren te voeren. Vul hier direct uw bestelling in en wij zetten het voor u klaar. Mocht u niet uit de buurt komen dan kunnen wij onze meelwormen ook naar u opsturen.

Biologische groente

Wij telen onze groenten in de volle grond op het land en in de kassen. Zo kunnen ze uitgroeien tot smaakvolle en gezonde groentes. In de tuin telen we met de seizoenen mee verschillende groentes. Van rabarber in het voorjaar, tot boerenkool in de winter. En in onze kassen telen we in het zomerseizoen verschillende soorten vruchtgewassen, zoals diverse tomaten, komkommers en paprika’s. Al deze groenten telen we op biologische wijze, dus met de inzet van natuurlijke bestrijders.

Benieuwd hoe smaakvol onze groenten zijn? Wij verkopen ze in onze boerderijwinkel en bij enkele lokale winkels in de omgeving. Bijvoorbeeld bij ‘De Pluktuin in Putten’ of via de ‘BioTruck’.

Pluktuin het Platteland Putten
Biotruck.nlgroente
Biologische hennen

Biologische hennen

Op ons bedrijf houden wij 15.500 opfokhennen. Dit houdt in dat de kuikens op ons bedrijf komen als ze 1 dag oud zijn en blijven dan 17 weken. Daarna gaan de kippen naar een legboerderij voor een lekker biologisch eitje.

Overige dieren

Op ons bedrijf houden wij ook nog enkele dieren als hobby. Zo lopen er 8 Nederlandse Zwartbles ooien en 1 Zwartbles ram. Dit is een zeldzaam Nederlands schapenras. Elke lente huppelen er een aantal lammetjes vrolijk door de wei.

Dara is onze lieve rasechte Berner Sennenhond (stamboek). Dit is voor ons de derde Berner Sennenhond. Een echte vriendelijke erfhond.
Zo nu en dan hebben we een nestje puppy’s.

Wilt u meer weten over onze hobbydieren?
Neem dan contact met ons op!

Wat doen wij