Onze boerderij

Benieuwd naar onze boerderij?
Ontdek het hieronder.

Onze boerderij

Boerderij Het Witte Water is een veelzijdige biologische boerderij in Nijkerk, aan de rand van Voorthuizen. Een hecht familiebedrijf waar de tweede generatie, Rowin Batterink, aan het roer staat. Op onze boerderij houden wij varkens, kippen, meelwormen en kweken wij groenten. Dit doen wij op een zo natuurlijke, eerlijke en bio-logische manier!

Onze boerderij is in 1992 door Roel en Jenny opgericht en door de jaren heen uitgegroeid tot een bloeiend gemengd biologisch familiebedrijf. In 1992 zijn als eerste de varkens op het bedrijf gekomen. ‘Varkens horen op het stro en buiten’, was en is de visie van Roel. Vervolgens zijn daar in 2005 de kippen bijgekomen. Als kleine kuikens komen ze bij ons en wij voeden ze op tot de dag dat ze oud genoeg zijn om eieren te leggen. In 2010 is het telen van groenten onderdeel van ons bedrijf geworden. Kleinschalig voor verkoop in onze winkel en aan lokale winkels in de regio. Als laatste zijn de meelwormen aan ons bedrijf toegevoegd. Deze kleine eiwitbommetjes groeien in 8 weken uit tot super gezonde voedingsstoffen voor mens en dier.

Onze boerderij

Duurzaam
Het Witte Water

Wist je dat wij onze eigen stroom opwekken en dat wij daarnaast voor meer dan 100 huishoudens stroom produceren? Dit doen wij met ruim 1200 zonnepanelen op de daken van onze schuren.

En dat wij voor meer dan 100 m3 aan regenwater opvangen? Dit zachte regenwater gebruiken we om onze stallen schoon te maken en onze groenten water te geven. Slim hè?! De biologische mest van onze varkens gebruiken we op ons eigen grasland, in onze moestuin en voor biologische akkerbouwers en fruittelers in de regio.

Gras dat beter groeit door onze mest kunnen we weer gebruiken om de varkens van te voeren. Hoe mooi is dat! Het stro dat van de akkers komt, gebruiken wij voor onze varkens, zodat ze een lekker strobedje hebben. En voor onze kippen om in te scharrelen. Een mooie kringloop! 

Daarnaast staan er op ons terrein bomen, struiken en planten die zorgen voor meer insecten en vogels. Hiermee creëren we meer biodiversiteit. Dit is milieuvriendelijk en gezond. Bomen en struiken bieden bescherming en onderdak aan verschillende dieren.

005-farm