Meelwormen

Meelwormen

Met onze meelwormen hebben we de stap gezet naar een gezonde planeet. Door met onze insecte duurzame eiwitten te kweken voor mens en dier. Onze insecten worden zoveel mogelijk gekweekt op reststromen van mensen en dieren. Op deze manier proberen we de kringloop te sluiten. Onze meelwormen worden gebruikt als voer voor vogels, kippen, reptielen of zelfs witbuikegels. Veel dieren zijn er dol op.

Insecten zijn een belangrijke bron van eiwitten, zowel voor dieren als mensen. En tegelijkertijd leveren ze andere essentiële elementen zoals goede vetzuren, vezels of andere voedingsstoffen zoals ijzer, magnesium of vitamine B12. Bovendien zijn de producten gemaakt van insecten beter verteerbaar. Meelwormen zijn voor iedereen gezond en voedzaam.

En wist u dat meelwormen erg goed zijn voor het milieu. Voor 1 kg insecten is 2 kg voer nodig en voor 1 kg rundvlees 25 kg voer! Een enorm verschil dus. En ze hebben minder (landbouw)grond nodig dan voor de productie van vlees en ligt de CO2-uitstoot vele malen lager. Win-win-win dus!

hand meelwormen

Meelwormen bestellen

Ben je op zoek naar verse meelwormen voor jouw kip, reptiel, vogel of gewoon voor jezelf? Bestel ze dan hier! Onze meelwormen zijn altijd vers uit eigen kwekerij. Zo heb je gegarandeerd verse meelwormen. Uw bestelling is dan af te halen op de boerderij. Wij nemen na het invullen van het formulier contact met u op.

250 gram € 3,00
500 gram € 5,50
1000 gram € 10,00
2000 gram € 20,00

Hoe te bewaren?

Meelwormen kunt u het beste koel bewaren. Bij het ontvangen van de meelwormen kunt u het beste de meelwormen op een donkere plek zetten, het liefst in de koelkast. Door meelwormen op een donkere plaats te zetten komen ze tot rust. Wij leveren de meelwormen met zemelen dus bijvoeren is in principe niet nodig. Wanneer u ze veel langer wilt bewaren kunt u de wormen voorzien van een beetje brood en een beetje wortel, maar pas als al het voer op is.

Bestelformulier